Всички храни и продукти, при които са установени несъответствия от инспекторите

...
Всички храни и продукти, при които са установени несъответствия от инспекторите
Коментари Харесай

Пак най-много мандарини и пипер спрян внос на границата

Всички храни и артикули, при които са открити несъответствия от инспекторите на Дирекция " Граничен надзор ", не са позволени на територията на страната и Европейски Съюз, оповестяват от Българската организация по сигурност на храните. Вчера от организацията се отчетоха за инспекциите по празниците.

При контрола, осъществен върху вноса на храни от неживотински генезис, водещи места заемат мандарините, пипера, лимоните, лешниците и фъстъците. Причините за това са съществуването на остатъчни субстанции от пестицидите и наличието на микротоксини в продуктите.

При ветеринарен надзор на границите на България са възбранени 55 тона " съставни артикули "  (храни, предопределени за консумация от индивида, които съдържат артикули от скотски и артикули от растителен генезис, като преработката на първичния артикул е неразделна част от производството на крайния продукт; например инстантни супи). Не са позволени също 47 тона агнешки субпродукти, 36 тона замразена или охладена риба, 35 тона пчелен мед. Най-често аргументите за забрана на храни от скотски генезис са незадоволителната идентификация и/или документална инспекция.

Спазени са Регламентите на Европейски Съюз и българското законодателство, като продукцията е била върната в страната на генезис или избрана за заличаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР